Radiológia

A radiológia különféle képalkotó eljárásokat (röntgen, ultrahang, MRI, CT, Izotóp) felhasználó orvostudományi szakág, melyet főképpen diagnosztikus céllal alkalmaznak.

BővebbenIdőpontfoglalás

Radiológia

A Szegedi Tudományegyetem Radiológiai Klinikája a Dél-Alföld legnagyobb képalkotó vizsgálatokat végző betegellátó, oktató, kutató egysége. A betegellátást Magyarország legmodernebb gépparkjával biztosítja.

Tudjuk, hogy az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés gyakran kihívást jelenthet, ezért lehetőséget kínálunk Önnek, hogy térítés ellenében rövidebb előjegyzési idővel juthasson hozzá a legkorszerűbb vizsgálatokhoz.

Modern és kiváló minőségű gépparkunk révén pontos és megbízható eredményeket kap. Például, a régió legnagyobb teljesítményű, 256 szeletes Philips CT készülékünk alacsony sugárdózis mellett kiváló minőségű felvételeket készít, még a mozgó szervekről is. Így a szív CT vizsgálata is lehetővé válik. A 3T GE Discovery magas térerejű MR készülékünk pedig diagnosztikai előnyt nyújt bizonyos betegségek esetén, mint például a neurológiai vagy a csont-ízületi betegségek diagnosztikájában. Emellett rendelkezünk további csúcskategóriás ultrahang gépekkel is, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújthassuk Önnek.

A Klinika területén számos kiváló radiológus szakorvos dolgozik, akik specializációjuknak megfelelően a legnagyobb tapasztalattal rendelkeznek. Így biztos lehet benne, hogy a vizsgálatokat és leletezéseket a legmegfelelőbb szakember végzi.

A felvételek automatikusan elérhetővé válnak a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ orvosainak is. A kezelőorvosa így a felvételeket át tudja tekinteni a kezelés megválasztásához és szükség esetén konzultálhat a radiológus szakorvossal.

Elérhető szolgáltatásaink:

Röntgen vizsgálatok

Ultrahang vizsgálatok

MR vizsgálatok

CT vizsgálatok

Orvosaink:

Radiológus szakorvos, Neuroradiológus, Neurointervenciós szakorvos, Egyetemi docens

Dr. Vörös Erika

Kiemelt szakterület

  • Idegrendszeri képalkotó diagnosztika
  • Neurointervenció

A neuroradiológia és a neurointervenció grémiumvezetője.
Tagja a magyar és az európai radiológus és neuroradiológiai társaságoknak.

 

Radiológus szakorvos

Dr. Brzózka Ádám Marián

Radiológus szakorvos

Dr. Nagy András

Radiológus szakorvos

Dr. Pásztor Gyula

Radiológus szakorvos

Vinczéné Dr. Polyák Ilona

Kérdése lenne? Keressen minket bizalommal!