Sportolói egészségszűrés

BővebbenIdőpontfoglalás

Sportoljon akár csak amatőr szinten, hobbiból, vagy legyen kategóriája egyik élsportolója, napi több kimerítő edzéssel, már alap szinten is nélkülözhetetlen a folyamatos egészségügyi állapotfelmérés. Kiváltképpen igaz ez a versenysportot űzőkre, akik folyamatosan feszegetik teljesítőképességük határait, ugyanis az idő előrehaladtával a szervezet regenerálóképessége, illetve az anyagcsere lelassul, melyek később felelőssé tehetőek a kívánt eredmények elmaradásáért.

Szolgáltatásunkat bárki igénybe veheti, nevéből fakadóan nem csak vezetőknek ajánlott. Így készséggel állunk rendelkezésére akár magánszemélyként, akár pedig cégként keres fel bennünket.  A vizsgálatokat személyre szabottan végezzük, melyek után teljes képet kaphat a fontosabb szervek, keringési rendszerének és anyagcsere-folyamatainak állapotáról.

Magyarországon 2020-ban az összes halálozás 47%-áért a szív- és érrendszeri betegségek a felelősek

a KSH elemzései szerint.*

A hirtelen szívhalál okai sportolóknál

A hirtelen szívhalál váratlanul fellépő szív- érrendszeri eredetű halál. Viszonylag gyakori, Magyarországon évente nagyságrendileg 26.000 érintettről beszélhetünk. Számos rendellenesség okozhatja, de emellett az extrém mértékű fizikai terhelés önmagában is kiválthatja. Éppen ezért fontos az ilyen jellegű vizsgálatok elvégzése a sportolókon.

Milyen vizsgálatok ajánlottak kifejezetten sportolóknak?

Nagylabor 

A nagylabor a szervezet mélyén zajló folyamatairól ad részletes információkat, ezért egy általános fizikai vizsgálat után ennek az elvégzése javasolt. Alapvető szerepet játszik a betegségek megelőzésében ezért érdemes a nagyobb versenyek előtt is elvégeztetni.

                  

Kardiológiai kivizsgálás

A rendszeres testmozgás előnyei régóta ismertek: csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélyét. Az intenzív sportolás, megelőző vizsgálatok nélkül akár káros, sőt veszélyes is lehet. Sajnos azonban egyre több világhírű sportoló esik a hirtelen szívhalál áldozatául. Ezek mögött gyakran olyan megbetegedések állnak, amelyek tünetmentességük miatt nem lettek diagnosztizálva. Nem szabad figyelmen kívül hagyni az olyan panaszokat, mint a fáradékonyság, a csökkent teljesítőképesség, a légszomj, a szívdobogásérzés, illetve a mellkas, esetleg a gyomor, táján jelentkező, szorító fájdalom.

Megelőzés mindenek felett

A Mediversal Kft. komplett szűrőcsomagjait azzal a céllal állítottuk össze, hogy még idejében észleljük a Magyarországon népbetegségnek számító szív- és érrendszeri megbetegedéseket, illetve a daganatos megbetegedéseket. Kezelésük eredményessége nagymértékben függ észlelésük idejétől, ezért fontos, hogy minél hamarabb felfedezzük őket. Az élsportolók részére kifejezetten ajánlott szűrés magában foglal egy teljes egészségszűrést, amely alaposan átvilágítja az aktuális egészségi állapotot. Továbbá ezt egészítik ki a szakorvosi konzultációk, melyek feladata, hogy objektív képet nyújtsanak a teljes kondicionális állapotról.

Sportolóknak ajánlott szűrővizsgálati csomag

Sportolók, akik már jártak nálunk

Ádám Kristóf

Testépítő és személyi edző

"Szakszerű és gyors ellátás. Teljes mértékben elégedett voltam a vizsgálatokkal, segítőkész, barátságos orvosok és személyzet."

Füstös Tamás

Testépítő, személyi edző és táplálkozási tanácsadó

"Hatalmas segítség a Mediversal Kft.-től hogy a profi szakmai hátterével és szűrő csomagjaival hozzájárulnak a felkészülésemhez.

Szerintem egy percig sem kell ecsetelnem mennyire is fontos a mi sportunkban a folyamatos kontroll. Nagy labor, szív UH, EKG, nők esetében nőgyogyászati beavatkozás és még rengeteg más olyan vizsgálat amivel megelőzhetőek a bajok!
Mindez a legmodernebb és kényelmesebb körülmények között.
Még sosem volt ennyire adott minden ahhoz hogy a maximumot tudjam nyújtani, köszönöm!!"

Győri Tibor

Testépítő

"Szeretném megköszönni ezúton is a Mediversal Kft.nek ezt a hatalmas felajánlást amiért nagyon hálás vagyok! Testépítő sportolóként nagyon fontosnak tartom az egészségmegőrzést hiszen az eredményesség és a folyamatos fejlődés mellett elengedhetetlen az orvosi kontrol és az egészségügyi vizsgálatok!"

Szabó Tamás

Testépítő, PCA abszolút magyar bajnok és PCA világbajnok

"Eddig sajnos én is elhanyagoltam az egészségi állapotom rendszeres szűrését, pedig ha valaki magas szinten akar teljesíteni, bármelyik sportágban, akkor legalább évente, egy magas szintű kivizsgálásra is el kell mennie, mert az élsport veszélyes is lehet, de így időben lehet észlelni a felmerülő problémákat és orvosolni!

Ebben a legjobb választás a Mediversal Kft. Szakmailag és emberileg is nagyszerű hely!"

Z-Balogh Norbert

Testépítő

*https://www.ksh.hu/ffi/1-17.html

Kérdése lenne? Keressen minket bizalommal!